In English In English


YASUO SHINOZAKI

Yasuo Shinozaki syntyi Japanissa, jossa hän myös aloitti kapellimestariopintonsa. Hän jatkoi opintojaan Leopold Hagerin oppilaana Wienin musiikkikorkeakoulussa, Myung-Whun Chungin oppilaana Accademia Musicale Chigianassa Siennassa sekä Seiji Ozawan ja Bernard Haitinkin johdolla Tanglewoodissa.

Vuonna 2000 Shinozaki sai toisen palkinnon Toisessa Kansainvälisessä Jean Sibelius –kapelli-mestarikilpailussa, jossa hän jäi erityisesti kuulijoiden mieleen johtamalla tunteikkaan esityksen Sibeliuksen toisesta sinfoniasta. Hän sai kutsun HKO:hon sekä Turun kaupunginorkesteriin. Vuoden 2007 alussa Shinozaki kiinnitettiin Kymi Sinfoniettan taiteelliseksi johtajaksi. Shinozaki on työskennellyt Suomessa myös Radion sinfoniaorkesterin, Tampere Filharmonian ja Tapiola Sinfoniettan kanssa.

Työskennellessään Los Angelesin Filharmonikoissa Esa-Pekka Salosen avustavana kapellimestarina elokuusta 2001 syyskuuhun 2004 Shinozaki johti yli 40 konserttia. Walt Disney Concert Hallin kausikonserttien lisäksi hän johti orkesteria myös mm. Hollywood Bowlissa sekä sen alueellisilla kiertueilla. Hän esiintyi myös Los Angelesin Filharmonikkojen Uuden musiikin ryhmän kanssa.

Nykyään Lontoossa asuva Shinozaki on johtanut Japanissa mm. Tokion Filharmonikkoja ja New Japan Philharmonic -orkesteria sekä työskennellyt kapellimestarina Tokion Nikikai -oopperassa ja Japanin Kansallisoopperassa, jossa hän teki oopperadebyyttinsä Mozartin Figaron häiden parissa. Iso-Britanniassa hän on johtanut Bournemouthin sinfoniaorkesteria, BBC Scottish Symphony Orchestraa ja BBC Filharmoniaa.

Shinozaki on luonut loistavan uran myös Etelä-Afrikassa, jossa hän on johtanut Cape Filharmoniaa sekä Johannesburgin ja KwaZulu-Natalin filharmonisia orkestereita.