Säännöt ja ilmoittautuminen

Kilpailun osallistujien tulee olla suomalaisia (Suomen kansalaisia tai Suomessa asuvia). Kilpailussa on kaksi ikäsarjaa: 10–14-vuotiaat ja 15–19-vuotiaat.

Kilpailuun osallistuvien sävellysten tulee olla kamarimusiikkiteoksia vähintään kahdelle (2) soittimelle tai soittimelle ja lauluäänelle tai teoksia pienelle orkesterille tai orkesterille ja soolosoittimelle/lauluäänelle.

Orkesterin maksimikokoonpanona on 2222/2200/01/0/archi (maksimissaan 6/5/4/4/2).

Kokoonpanoon voivat siis kuulua enintään seuraavat soittimet:
- 2 huilua (2. huilu voi olla myös piccolo tai alttohuilu)
- 2 oboeta (2. oboe voi olla myös englannintorvi)
- 2 klarinettia (1. klarinetti voi olla myös Es-klarinetti ja 2. klarinetti bassoklarinetti)
- 2 fagottia
- 2 käyrätorvea
- 2 trumpettia
- 1 lyömäsoittaja
- 6 I viulua
- 5 II viulua
- 4 alttoviulua
- 4 selloa
- 2 kontrabassoa
Lisäksi voi ottaa mukaan pianon.

Teoksen keston tulee olla 10–14-vuotiaiden sarjassa 2-7 minuuttia ja 15–19-vuotiaiden sarjassa 3-15 minuuttia.

Kilpailuteosten tulee olla ennen julkaisemattomia ja esittämättömiä. Kilpailuun voi osallistua vain yhdellä teoksella ja tekijän on itse kirjoitettava nuotit sävellyksestä (käsin tai tietokoneella). Säveltäjän ikä ja ikäsarja tulee merkitä sävellykseen. Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailussa aiemmin palkintosijoille sijoittuneet eivät voi osallistua uudelleen kilpailuun.

Sävellykset tulee lähettää anonyymisti, nimimerkillä varustettuna ja kuutena samanlaisena kappaleena kilpailukansliaan siten, että lähetys on postitettu viimeistään 13.2.2017. Myöhemmin postitetut teokset hylätään kilpailusta.

Ilmoittautumiskaavake tai vastaavat tiedot lähetetään erillisessä suljetussa kirjekuoressa nuottien mukana. Kirjekuoreen merkitään myös säveltäjän nimimerkki. Kaavakkeeseen tulee merkitä seuraavat tiedot:
- teoksen tiedot (mm. teoksen nimi, kokoonpano ja kokonaiskesto)
- säveltäjän nimi, syntymäaika ja ikä, postiosoite, puhelinnumero suuntanumeroineen ja mahdollinen sähköpostiosoite
- mahdollista lisätietoa teoksesta

Teosten arvioinnin ensimmäisessä vaiheessa kevättalvella 2017 tuomaristo valitsee anonyymien sävellysten joukosta molemmista sarjoista parhaat teokset esitettäväksi kilpailun finaalissa. Tämän jälkeen finalistien nimet julkistetaan ja heidät kutsutaan finaaliteosten harjoituksiin ja teosten kantaesityskonsertteihin. Tuomaristo päättää finaaliteosten lopullisen paremmuusjärjestyksen vasta sävellysten esitysten jälkeen kuultuaan teokset kahdessa finaalikonsertissa marraskuussa 2017.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat seuraavat henkilöt: säveltäjä, kapellimestari Atso Almila, joka myös johtaa finaalikonsertit, säveltäjä Markus Fagerudd, säveltäjä Kimmo Hakola, säveltäjä Kirmo Lintinen ja säveltäjä Lotta Wennäkoski.

Kilpailussa palkitaan kummankin sarjan parhaat teokset.

Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeudet kantaesittää voittaneet teokset finaalikonserteissa. Lisäksi kilpailun järjestäjällä on oikeus radioida, äänittää, kuvanauhoittaa, televisioida, filmata ja valokuvata kilpailuesityksiä ja finaalikonsertteja sekä tehdä niistä ääni- tai kuvatallenteita. Kymi Sinfoniettalla on oikeus käyttää materiaalia ja esittää teoksia kilpailun jälkeen myös muissa konserteissaan. Kustakin kilpailuun lähetetystä teoksesta taltioidaan yksi kopio kilpailutoimikunnan arkistoon.

Kilpailukanslian osoite, johon kilpailuteokset postitetaan, on:

Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun kannatusyhdistys ry
c/o Kymi Sinfonietta
Keskuskatu 33
48100 Kotka


Lisätietoja kilpailusta saa kilpailukansliasta:
puh. +358 50 324 0058,
sähköposti: reetaliina.marin[at]kymisinfonietta.fi
www.klamicompetition.fi


ILMOITTAUTUMISKAAVAKE