Uuno Klami -sävellyskilpailu kutsuu kaikki säveltämisestä innostuneet lapset ja nuoret tervetulleiksi osallistumaan III Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailuun! Säveltää voi pienemmälle kamarimusiikki- tai suuremmalle sinfonietta-kokoonpanolle.

Vuosina 2016–2017 järjestettävä kansallinen sävellyskilpailu on tarkoitettu 10–19-vuotiaille sävellyksenharrastajille ja -opiskelijoille. Ideana on, että kilpailusta saamistaan kokemuksista ja kontakteista nuoret säveltäjät voivat ammentaa tukea ja kannustusta myös tulevissa vaiheissaan musiikin parissa. Kilpailun ammattitaitoiseen tuomaristoon kuuluvat Atso Almila, Markus Fagerudd, Kimmo Hakola, Kirmo Lintinen ja Lotta Wennäkoski.

Kilpailusävellykset tulee postittaa kilpailukansliaan viimeistään 13.2.2017. Tuomaristo valitsee kevättalvella 2017 loppukilpailuun noin kymmenen teosta. Kilpailun finaalikonsertit kuullaan Kotkassa ja Kouvolassa marraskuussa 2017. Finaaliteokset näissä konserteissa esittää Kymi Sinfonietta. Kilpailu tiivistyy huippujännittäviin tunnelmiin, kun tuomaristo tekee lopullisen päätöksen lopputuloksesta Kotkan ja Kouvolan finaalikonsertit kuultuaan. Kaikki finaalin valitut nuoret saapuvat finaaliviikolla Kymenlaaksoon, missä he pääsevät osallistumaan tiiviisti finaalikonserttien orkesteriharjoituksiin. Ja mikä parasta, samalla heille tarjoutuu heille tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus kuulla sävellyksensä orkesterin esittämänä jo ennen jännittäviä finaalikonsertteja!

Kilpailun kautta nuoret säveltäjät saavat tuiki tärkeää orkesterikokemusta, johon sävellysopintojen alkuvaiheessa on vain harvoin mahdollisuutta. Ammattimuusikkojen myönteinen palaute ja tuomariston perehdytykset säveltäjän ammattiin kilpailun jälkeen on koettu kannustavana elementtinä kilpailussa.

KILPAILUN SÄÄNNÖT JA ILMOITTAUTUMISKAAVAKE